Pagrindinis / Desertai / Vokiškas velykinis keksas
3 balandžio, 2013

Vokiškas velykinis keksas


Ingredientai:


300 g miltų
5 g sausų mielių
150ml pieno
100 g cukraus
kiaušinis
apelsinas
140 g sviesto
75 g razinų
30 g migdolų
cukraus pudros
žiupsnelis druskos



Gaminimas:

Ištirpinkite mieles šiltame piene. Įberkite truputį nusijotų miltų. Gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir valandą palaikykite šiltoje vietoje.
Apelsiną nulupkite, išspauskite sultis. Į likusius miltus berkite druską, cukrų, įtarkuokite sviestą, muškite kiaušinį, pilkite apelsinų sultis ir raugą. Užminkykite tešlą ir palikite dar valandai. Razinas išplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu ir 10 minučių palikite. Sudėkite jas į tešlą, berkite tarkuotas apelsino žieveles ir dar kartą išminkykite. Migdolus perliekite verdančiu vandeniu, 10 minučių palikėte, tada nulupkite. Kepimo formą apšlakstykite vandeniu, ant dugno sudėkite migdolus. Sudėkite į formą tešlą ir 20-25 minutėms palikite. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C, kepkite keksą 45 minutes. Kai iškeps, išimkite iš orkaitės, truputį ataušinkite. Prieš tiekdami apibarstykite cukraus pudra.

Recepta atsiunte Jurgutė


Kategorija: Desertai, Kepiniai, Konkursas, Velykiniai patiekalai Paskelbta
Žymos:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.