Pagrindinis / Apkepai / Velykų pyragas su kepenų įdaru
15 kovo, 2013

Velykų pyragas su kepenų įdaru


Ingredientai:


Tešlai:
600g minkšto sviesto ar margarino
3 kiaušiniai
1 trynys
700g miltų
truputis druskos
baltymas kraštams aptepti
Įdarui:
1,3 kg veršienos kepenų
3 svogūnai
200g sviesto
4-5 šaukštai krakmolo
3 kiaušiniai
Maltų juodųjų pipirų, imbiero
Muskato, druskos
Aliejaus



Gaminimas:

Iš tešlai skirtų produktų išminkome tešlą ir paliekame šaltai 1 val.
Veršienos kepenis nuplauname, supjaustome gabaliukais ir 1 val mirkome piene. Tada pakepame aliejuje ir 30 min troškiname nedideliame vandens kiekyje. Atvėsusias kepenis sumalame.
Svogūnus supjaustome kūbeliais, pakepame su sviestu ir sudedame į maltas kepenis. Įmušame kiaušinius, įberiame krakmolą bei prieskonius ir išmaišome.
Iš pusės tešlos kočiojame 7mm storio lakštą ir įklojame į skardą. Ant lakšto dedame įdarą. Iš likusios tešlos iškočiojame tokio pat storio lakštą ir uždedame ant įdaro. Nupjauname tešlos kraštus ir iš suformuojame gėlytes ir lapelius.
Išplakame baltymą, juo patepame tešlos kraštus, galiausiai juos užlenkiame ir užspaudžiame. Baltymais taip pat priklijuojame ir gėlytes bei lapelius prie viršaus. Įspaudžiame kelias skylutes.
Pyragą kepame 220 laipsnių orkaitėje apie 45 min. Skanaus :)


Kategorija: Apkepai, Kepiniai, Mėsos patiekalai, Velykų patiekalai Paskelbta
Žymos:, , , , , , , , , , ,

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.