Pagrindinis / Desertai / Varškės pyragas su uogomis
26 birželio, 2016

Varškės pyragas su uogomis


Ingredientai:


Tešlai:
200 g. sviesto
1 stiklinė cukraus
2 stiklinės miltų
Įdarui:
400 g. varškės
2 kiaušiniai
2/3 indelio kondensuoto pieno (pabijojau, kad nuo viso bus per saldu)
Uogos (šviežios, šaldytos – avietės, mėlynės, serbentai ar kas prie širdies)



Gaminimas:

Paruošiam tešlą – miltus sumaišome su cukrumi (aš pyliau ne visai stiklinę, kokį šaukštą pasilikau uogoms pabarstyti). Šaltą sviestą susmulkiname arba tarkuojame tarką vis pabarstydami miltais. Galiausiai viską pirštukų pagalba sutriname į smulkius trupinius (kad sviesto gabaliukai liktų kuo mažesni ir susimaišytų su miltų ir cukraus mišiniu).
Gaminame įdarą – varškę pertriname blenderiu (nebūtina, bet man patinka vientisa kreminė varškytė :) ), mušame kiaušinius, gerai išsukame, supilame kondensuotą pieną ir dar kartą gerai išmaišome.
Formuojame pyragą – didžiąją dalį tešlos trupinių (apie 2/3) beriame į kepimo popieriumi išklotą formą. Ant trupinių pilame varškės masę ir beriame uogas (kiek jų pilti priklauso nuo skonio ir galimybių, aš šįkart supyliau apie 250g. aviečių ir tiek pat mėlynių). Jei mėgstate saldžiau ar uogos labai rūgščios, viską pabarstome šaukštu cukraus ir pilame likusius trupinius.

Skanaus! 😉

Recepta atsiunte

Toma :)


Kategorija: Desertai, Kepiniai, Miltų patiekalai, Velykų patiekalai Paskelbta
Žymos:, , , , , , , , , , , ,
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.