Pagrindinis / Desertai / Vaniliniai ledai (pagaminti namie)
2 balandžio, 2013

Vaniliniai ledai (pagaminti namie)


Ingredientai:

180 g cukraus,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
250 ml pieno,
6 kiaušinių tryniai,
500 ml grietinėlės,
pagardai (saldainiai, zefyrai, uogos ir t.t.).



Gaminimas:

Pieną, cukrų, vanilinį cukrų supilam į puodą ir užverdam. Kol verda, darbuojamės toliau: atskiriam kiaušinių trynius ir baltymus. Naudosim tik trynius, tuo tarpu baltymus bus galima sėkmingai panaudoti išsikepant morengiukus (ką vėliau padariau). Taigi, tryniai išplakami ir plakant toliau pilamas pienas. Visą masę supilam atgal į puodą ir verdam esant silpnai ugniai, kol susidaro skystos grietinės masė. Na, o vėliau įmaišom grietinėlę ir paliekam šiek tiek atvėsti.
Kai tai atsitinka, dedam pagardus. Supilam visą šitą gėrį į kokį indą ir dedam į šaldiklį.

Recepta atsiunte Kristina


Kategorija: Desertai, Pienio patiekalai Paskelbta
Žymos:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.