Pagrindinis / Desertai / Tiramisu
10 kovo, 2013

Tiramisu


Ingredientai:


500 g maskarponės sūrio
15 biskvitinių pirštelių
5 kiaušinių baltymai
4 kiaušinių tryniai
5 v. š. cukraus
1 st. stiprios kavos
50 g brendžio ar romo
50 g juodojo šokolado
kakavos



Gaminimas:

Kiaušinius labai gerai nuplauti. Kiaušinių trynius ir cukrų gerai išplakti el. plaktuvu. Plakti, kol masė taps tąsi ir balkšva. Įmaišyti maskarponės sūrį. Išplakti baltymus iki standumo. Baltymų masė turi būti tokia standi, jog apvertus dubenį aukštyn kojom, baltymai iš jo neišbėgtų. Atsargiai įmaišyti baltymus į maskarponės sūrį, trynių ir cukraus masę, iki vientisos kremo konsistencijos.
Paruoštą kavą sumaišyti su brendžiu/romu. Į 20-25 cm skersmens indo dugną dėti sluoksnį kava suvilgytų sausainių (galima po vieną mirkyti kavoje arba tiesiog apipilti kava).Sukrėsti pusę paruošto kremo ir atsargiai paskirstyti ant sausainių vienodu, lygiu sluoksniu. Paviršių gausiai pabarstyti tarkuotu šokoladu.
Vėl dėti sluoksnį kava suvilgytų sausainių ir antrą sluoksnį kremo. Gausiai pabarstyti kakava ir likusia puse kiekio tarkuoto šokolado.
Desertą 5-6 val. laikyti šaldytuve.

Recepta atsiunteJūratė


Kategorija: Desertai, Kalėdiniai patiekalai Paskelbta
Žymos:, , , , , , , , , , ,

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.