Pagrindinis / Desertai / Šokolado, riešutų ir datulių triufeliai
10 kovo, 2013

Šokolado, riešutų ir datulių triufeliai


Ingredientai:


100 g juodo šokolado
250 g džiovintų datulių (išmirkytų šiltame vandenyje)
2 valgomi šaukštai geros kokybės nesaldžių kakavos miltelių + dar šiek tiek apvoliojimui
2 arbatiniai šaukštai skysto medaus
1 valgomas šaukštas sviesto
po didelę saują lazdyno ir mignolų riešutų
arbatinis šaukštas cinamono
žiupsnis druskos
arbatinis šaukštas vanilinio cukraus
2 valgomi šaukštai avižinių dribsnių miltų



Gaminimas:

Gerai įkaitintoje keptuvėje pakepinkite riešutus. Juos kartu su mirkytomis datulėmis sumalkite mėsmale. Į datulių ir riešutų masę įdėkite kakavos miltelius, vanilinį cukrų, druską, cinamoną bei avižų miltus. Garų vonelėje ištirpinkite juodajį šokoladą kartu su sviestu. Šokoladinę masę supilkite į riešutų-datulių masę. Įmaišykite medų. Viską labai gerai išmaišykite. Masė turi būti gana lipni, bet neskysta. Paruoštą triufelių masę įdėkite į šaldytuvą ir laikykite mažiausiai 1 valandą.
Iš atšalusios ir sustandėjusios masės formuokite nedidelius rutuliukus ir apvoliokite juos kakavos milteliuose. Triufelius laikykite šaltai iki dviejų savaičių.

Recepta atsiunte Monika


Kategorija: Desertai, Kalėdiniai patiekalai Paskelbta
Žymos:, , , , , , , , , , ,

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.