Pagrindinis / Daržovių patiekalai / Pyragėliai su grybais
12 gruodžio, 2013

Pyragėliai su grybais


Ingredientai:


2 pakeliai sluoksniuotos bemielės tešlos (1 kg)
0,5 l virtų įvairių grybų (tinka sūdyti, marinuoti, džiovinti)
2 svogūnai
druskos, pipirų
aliejaus kepimui
1 kiaušinis
sezamo sėklos (papuošimui)



Gaminimas:

Virtus grybus kartu su susmulkintu svogūnu apkepame keptuvėje su aliejumi, įdedame druskos, pipirų. Atvėsusius grybus sumalame mėsmale. Iš sluoksniuotos tešlos išspaudžiame apskritimus. Pyragėlių kraštus aptepame kiaušinio plakiniu, į vidurį įdedame įdaro, sulenkiame, užspaudžiame šakute, aptepame kiaušinio plakiniu viršų, pabarstome sezamo sėklomis. Paruoštus pyragėlius dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame orkaitėje maždaug 20-25 minutes.

Labais skanūs tiek šilti tiek šalti :)


Kategorija: Daržovių patiekalai, Kalėdiniai patiekalai, Kepiniai, Kūčių patiekalai, Šventiniai patiekalai, Užkandžiai, Vegetariški patiekalai, Velykų patiekalai Paskelbta
Žymos:, , , , , , , , , , , , , , ,

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.