Pagrindinis / Desertai / Pyragas „Saulėgrąža“
13 kovo, 2013

Pyragas „Saulėgrąža“


Pyragas „Saulėgrąža“

Ingredientai:

Tešlai:
300 gr. miltų
200 gr. cukraus
2 kiaušinių
150 gr. margarino (sviesto)
120 ml. pieno
100gr. aguonų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 pakuotė vanilinio cukraus
Papuošimui:
1 didelė skardinė konservuotų persikų
80 gr. nuluptų saulėgrąžų
2 šaukštai medus
30 gr. sviesto



Gaminimas:

Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, paprastą ir vanilinį cukrų. Kitame sumaišyti kiaušinius, pieną, tirpintą ir atvėsintą margariną (sviestą). Skystą mišinį supilti į miltų mišinį ir įmaišyti aguonas. Tešlą dėti į riebalais išteptą formą ir į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę. Ruošti papuošimą: Persikus dėti į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų ir supjaustyti plonomis riekelėmis. Į keptuvę ar puodą dėti medų, cukrų, sviestą. Viską kaitinti ant nedidėlės ugnies, maišyti, kol ištirps cukrus, tada sudėti truputį pakepintas sausoje keptuvėje saulėgrąžas. Jei masė nepakankamai tiršta pridėti dar saulėgrąžų. Po 20 minučių, kai pyrago viršus bus pakankamai sukietėjęs, išimti ir greitai išdėlioti griežinėliais persikus, per vidurį – saulėgrąžų masę. Dėti į orkaitę dar 15 maždaug minučių. Leiskite atvėsti formoje. Skanaus!

Recepta atsiunte Dovilytė


Kategorija: Desertai, Kalėdiniai patiekalai, Kepiniai, Velykiniai patiekalai, Velykų patiekalai Paskelbta
Žymos:, , , , , , , , , ,

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.