Pagrindinis / Kepiniai / Mėsos kukuliai padaže
22 kovo, 2013

Mėsos kukuliai padaže


Ingredientai:


500 gr. faršo
100 gr. ryžių (nevirtų svoris)
1 svogūnas
1 morka
1 šaukštas majonezo
mėsos prieskonių
druskos, pipirų
Padažui:
0.5 stiklinės vandens
4 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
2 valgomieji šaukštai grietinės
2 valgomi šaukštai majonezo
1 valgomas šaukštas miltų
druska, mėgstami prieskoniai



Gaminimas:

Ryžius išvirti (nepervirti, nes dar troškinsis orkaitėje). Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinti. Morką sutarkuoti smulkia tarka ir apkepinti kartu su svogūnais. Kepant morkas ir svogūnus juos galima paskaninti prieskoniais. Faršą sumaišyti su ryžiais, morkom, svogūnais, majonezu, įberti druskos, prieskonių. Suformuoti nedidelius kukulius ir dėti juos į kepimo formą. Sumaišyti padažo ingridientus ir užpilti kukulius. Uždengti viską folija ir kepti orkaitėje 200 C apie 50 min. Kepimo pabaigoje foliją nuimti ir dar apie 5-10 min. pakepti, kad gražiai apskrustų. Jei padažas neapsemia kukulių, kepdami karts nuo karto apipilkite jų viršų padažu. Skanaus!

Recepta atsiunte Jurgita


Kategorija: Kepiniai, Mėsos patiekalai, Troškiniai Paskelbta
Žymos:, , , , , , , , , , ,

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.