Pagrindinis / Makaronų patiekalai / Makaronai aštriame padaže
5 balandžio, 2013

Makaronai aštriame padaže


Ingredientai:


300g makaronų
425g luptų pomidorų, konservuotų savose sultyse
2 mažų aitriųjų paprikų anksčių
3-4 skiltelių česnakų
4-5 šaukštai aliejaus
druskos, pipirų, bazilikų lapelių



Gaminimas:

Česnakus nulupkite, sutraiškykite. Pomidorus nukoškite, minkštimą smulkiai sukapokite, įkaitinkite 2-3 šaukštus aliejaus, sudėkite česnakus, paprikų ankštis ir pakepinkite, kol česnako gabalėliai pagels. Tada viską išgriebkite, į aliejų kelioms sekundėms įmeskite bazilikų lapelių ir tuojau pat išgriebkite. Riebalų perteklių nuvarvinkite ant popierinio rankšluosčio. Į keptuvėje likusį aromatingąjį aliejų suberkite pomidorus, pagal skonį pasūdykite, įberkite pipirus ir sumažinus ugnį maždaug 10-15 min., kaitinkite. Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės, nukoškite, apšlakstykite 2 šaukštais aliejaus. Įmaišykite į juos apkeptus česnakus, paprikas, bazilikus, ir pomidorų padaža. Patiekite tuojau pat, kol valgis dar karštas.


Kategorija: Makaronų patiekalai Paskelbta
Žymos:, , , , , , , , , , , ,

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.