Pagrindinis / Desertai / Kalėdiniai meduoliai
13 gruodžio, 2013

Kalėdiniai meduoliai


Kalėdiniai meduoliai

Ingredientai:


Meduoliai:
250 g medaus
250 g cukraus
200 sviesto
600 g kvietinių miltų
1 kiaušinio
tarkuoto imbiero, kvapniųjų ir juodųjų pipirų, kardamono, muskato, gvazdikėlių, cinamono.

Gaminimas:

Medų, sviestą ir cukrų išlydykite puode ant silpnos ugnies. tik neužvirinkite). Į atvėsusią masę įmaišykite kiaušinį, miltus ir visokiausių prieskonių. Tešlą gerai išminkykite, uždenkite ir palikite šaldytuve (bent parai tai tikrai, o šiaip, idealiausias variantas – bent savaitei).
Iš tešlos formuokite norimo dydžio ir formos meduolius. Bet kokio pavidalo meduolius reikia kepti 180-200° C orkaitėje ir stebėti, kad jie nesudegtų (geriausiai, kai visos meduolio dalys būna vieno storio, tuomet kepa tolygiai).

Saldžių švenčiu!


Kategorija: Desertai, Kalėdiniai patiekalai, Kepiniai, Kūčių patiekalai Paskelbta
Žymos:, , , , , , , , , , , , ,

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.