5 balandžio, 2013

Bulvienė


Ingredientai:


800 g bulvių
3 morkos
1 petražolės šaknis
1 saliero stiebas
2 sultinio kubeliai
2 šaukštai sviesto
2 šaukšteliai miltų
150 ml grietinės
Krapai, petražolės, mairūnas (truputį)
Druska, pipirai – pagal skonį



Gaminimas:

Ištirpinti sultinio kubelius 2 litruose verdančio vandens. Bulves, morkas, petražolės šaknį, salierą nuvalyti ir susmulkinti. Įkaitinti keptuvėje sviestą ir apkepinti daržoves apie 5 minutes. Keptas daržoves sukrėsti į sultinį. Įberti šaukštelį smulkintų mairūnų, druskos, pipirų ir virti 20-30 minučių, kol daržovės sumikštės. Petražoles, krapus susmulkinti. Miltus sumaišyti su grietine, praskiesti nedideliu sriubos kiekiu, supilti į sriubą. Dar šiek tiek pavirti. Pabarstyti kapotomis petražolėmis, krapais. Skanaus!


Kategorija: Bulvių patiekalai, Sriubos Paskelbta
Žymos:, , , , , , , , , ,

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.