Pagrindinis / Mėsos patiekalai / Balandėliai kitaip
5 vasario, 2013

Balandėliai kitaip


Balandėliai kitaip

Ingredientai:

Kiaulienos faršas 500 gramų
Kopūstai, 0.5 vieneto
Kiaušiniai, 1 vienetas
Svogūnai, 1 vienetas
Bulvės (garnyrui)
Morkos, 1 vienetas
Ryžiai, 5 šaukštai
Druska, pagal skonį
Prieskoniai, įvairūs, pagal skonį

Gaminimas:

Faršą sukrečiame į dubenį. Ant jo sudedame smulkintuvu pertrintus svogūną, bulves, morką ir kopūstą. Įmušame vieną kiaušinį.

· Pasūdytame vandenyje išverdame penkis šaukštus ryžių. Išvirę nusunkiame, perplauname šaltu vandeniu ir sukrečiame ant faršo ir susmulkintų daržovių.

· Masę apibarstome druska bei įvairiausiomis žolelėmis ir prieskoniais: pipirais, kariu, čiobreliais, kalendra, petražolėmis, krapais.

· Jei masė skystoka, įdedame kelis šaukštus miltų.

· Tuomet visą masę kruopščiai permaišome, kad visos dalys tolygiai pasiskirstytų.

· Iš sumaišytos masės formuojame kotlečiukus ir kepame keptuvėje su įkaitintu aliejumi.

· Patarimas: kadangi masėje yra daug daržovių, nuolatos prižiūrėkite, kad kotletai neapdegtų.

Recepta atsiunte Vika


Kategorija: Mėsos patiekalai Paskelbta
Žymos:, , , , , , , , ,

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.