Pagrindinis / Kalėdiniai patiekalai / Auksiniai sparneliai
27 lapkričio, 2013

Auksiniai sparneliai


Ingredientai:


1,5 kg vištų sparneliai
Marinatui:
2 šaukštai rudojo cukraus
po 2 šaukštus vynuogių acto ir sojų padažo
skiltelės česnako
2 šaukštų kajeno pipirų
vištienos prieskonių
Padažui:
200g. šaldytų braškių
100ml. grietinės
1 šaukštas sojų padažo
šaukštelio žaliųjų pipirų žirnelių
druska, cukrus



Gaminimas:

Česnaką susmulkinti ir sumaišyti su actu, sojų padažu, aliejumi, ruduoju cukrumi, žiupsneliu kajeno pipirų, įberkite vištienos prieskonių. Vištos spranelius apliekite marinatu ir padėkite į šaldytuvą nakčiai. Skardą išklokite aliuminio folija, ją pašlakstykite aliejumi, išdeliokite vištieną ir pašaukite į įkaitintą orkaitę 200 laispnių. Kepkite apie 10 min. po to apverskite, pakepinkite dar 5 min. apšlakstykite marinatu ir dar 10 min. pašaukite į orkaitę. Paruoškite padažą: braškes atšaldykite, nupilkite vandenį. Grietinę sumaišykite kartu su braškėmis ir sojų padažu, pagardinkite druska ir cukrumi, įberkite žaliųjų pipirų žirnelių ir išmaišykite. Vištų sparnelius ant stalo patiekite su braškių padažu.


Kategorija: Kalėdiniai patiekalai, Kepiniai, Vištienos patiekalai Paskelbta
Žymos:, , , , , , ,

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.