Pagrindinis / Desertai / Aguonų pyragas iš bandelių
12 gruodžio, 2013

Aguonų pyragas iš bandelių


Ingredientai:


Pakuotė sluoksniuotos mielinės tešlos (500g)
100g lydyto sviesto (arba 1 kiaušinis)
5 šaukštai aguonų
10 šaukštų cukraus



Gaminimas:

Sluoksniuotos tešlos lakštus atšildome, ištiesiame ant stalo. Sviestą išlydome. Paimame vieną lakštą, gausiai aptepame jį lydytu sviestu, negailėdami apibarstome aguonomis ir cukrumi (Vietoj sviesto galima naudoti kiaušinio plakinį, tačiau iš sviesto ir cukraus susidaro labai skani karamelė, kuri tikrai pakeičia skonį :) ). Paruoštą lakštą suvoliojame ir supjaustome kelių cm dydžio ritinėliais. Tą patį darome su likusiais lakštais.
Skardą išklojame kepimo popieriumi ir dėliojame ritinėlius šalia vienas kito. (Jei nori pavienių bandelių – galite dėlioti toliau vieną kito). Viršų dar galite aptepti kiaušinio plakiniu kad gražiau paruduotų.
Galiausiai dedame skardą į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę ir kepame apie 50-60 min. Skanaus 😉


Kategorija: Desertai, Kalėdiniai patiekalai, Kepiniai, Kūčių patiekalai, Miltų patiekalai Paskelbta
Žymos:, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.